Foto: BJÖRN LINDAHL
Brisket serverat med barbecuesås

Kansas City style bbq sauce

5 (1 röst)

Barbecuesås till grillat eller rökt kött är en riktig drömkombo. Testa att göra din egen barbecuesås, det är helt klart värt det. Recept från restaurang Low and slow.

En portion ger cirka 1 liter. Förvara i lufttät flaska eller burk i upp till 2 veckor.

Kansas City Style BBQ Sauce

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • smör
  • 1.3 dl tomatpuré
  • 4 msk paprikapulver
  • 4 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1.5 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kanel, malen
  • 5 dl ketchup
  • 2.5 dl äppeljuice
  • 1.3 dl äppelcidervinäger
  • 1.3 dl senap
  • 3.8 dl muscovadosocker, mörkt
  • 1.3 dl sirap, mörk
  • 0.8 dl worcestershiresås
  • 4 msk citronjuice
  • 1 msk tabasco

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM