Foto: Nina Kindbro
Chokladpaj med salt botten

Chokladpaj – len chokladfyllning på salt botten

5 (2 röster)

Chokladpaj – med botten av salta pinnar. Choklad och salt gifter sig som bekant med varandra. Den här chokladpajen har en knaprig och salt botten av krossade salta pinnar och en ljuvligt len chokladfyllning.

Viktigt att tänka på är att pajen bör kylas i minst fyra timmar innan servering.

Chokladpaj

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Botten

  • 250 g salta pinnar
  • 1.3 dl smör, smält
  • 0.8 dl farinsocker
  • Fyllning

  • 1 dl majsmjöl
  • 3.5 dl socker
  • 1.5 krm salt
  • 4 äggulor
  • 7 dl mjölk
  • 200 g mörk choklad
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smör
  • 0.5 citron, saften
  • Till servering

  • grädde

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Paj recept

Bakning

Choklad

Efterrätt