Pasta på nytt sätt
Publicerad:
Uppdaterad:
Uppdaterad:
Mat & Dryck
VECKANS SMALA
Här hottar jag till pastan med smaksatt smältost.
Att ha rotfrukter i maten är bra eftersom de ger mycket fibrer och lite fett.
Foto: THOMAS JOHANSSON
Korv- och grönsakspasta
4 portioner
300 g mager (3 %) wienerkorv
2 msk margarin
1/2 purjolök i strimlor
2 morötter i strimlor
1 palsternacka i strimlor
150 g rotselleri
Salt
Peppar
12 gröna oliver
240 g spagetti
100 g smältost till exempel räk- eller kantarellost (16%)
1 dl finhackad bladpersilja
Koka spagettin. Skär korven i sneda skivor. Stek dem i hälften av margarinet. Ta upp korven och lägg den åt sidan. Fräs purjolök, morötter, palsternacka och rotselleri i resten av margarinet. Salta och peppra. Blanda spagetti, korv och grönsaker i en skål. Rör försiktigt ner ost och persilja. Strö på några gröna oliver.
Snabbkoll till Veckans Smala
Kristina Eriksson
Publicerad: