Laga kycklingen som barnen gillar bäst

MAT & DRYCK

Kyckling är ungarnas ständiga storfavorit på middagsbordet.

Vi lär dig att laga pippi på tre nya sätt.

Recepten är utvalda av den tuffaste juryn:

Barnen själva.

De går alla i sexan på Karlbergsskolan i Karlskoga. För en tid sedan fick de vara jury i en annorlunda matlagningstävling.

De fyra stjärnorna Sofia Sjödin, Sveriges bästa kvinnliga kock 1004, Markus Aujalay, Årets kock-vinnare 2004 och tv-kockarna Pelle Johansson och Malin Söderström skulle laga tre olika rätter var och Karlskoga-maffian utse vinnaren.

Organisationen Svensk fågel arrangerade, så helt osökt var kyckling obligatorisk huvudråvara.

De tre rätterna hade olika teman:

"Snabbt och nyttigt"

"Fredagsmys"

"Get Spicy"

Vinnare blev Pelle Johansson.

– Han mutade oss med Dumleklubba, skojar Emmelie Wennberg och fortsätter:

– Hans mat var bra kryddad, det var fint upplagt och bra för barn.

Get Spicy

Snabbt & nyttigt

Fredagsmys

Jon Hansson