Rödbetsratatouille med fetaostströssel
Färgstark gryta med rödbetor och fetaost
Rödbetor och fetaost passar perfekt ihop. Tricket med det här receptet är att man tillagar grytbasen och rödbetorna var för sig, så att inte hela grytan blir färgad av rödbetorna.
Recept av Lena Söderström, ur boken ”Grytor - från lättlagat till lyx” (Semic).
Foto: Stefan Weittanen.
Rödbetsratatouille med fetaostströssel
Ingredienser
- salt och peppar
- 2 msk balsamvinäger
- 3 kvistar oregano
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk råsocker
- 3 msk smör och rapsolja
- 500 g rödbetor, färska
Grytbas
- 4 dl kokande vatten
- 1 burk vita bönor, sköljda och avrunna
- 1 grönsaksbuljongtärning, eller hönsbuljong
- 3 msk olivolja
- 200 g palsternacka
- 300 g morötter
- 250 g steklökar
Till servering
- 1 msk dill, finhackad
- kapris
- fetaostströssel