Så gör du en klassisk västerbottenpaj
Så gör du en klassisk västerbottenpaj

Så gör du en västerbottenpaj – här är receptet

4,2 (39 röster)

Recept

Västerbottenpaj är en älskad klassiker. Med sin härliga ostsmak och en krämig konsistens passar den lika bra på buffébordet som att serveras själv med en krispig sallad.

Toppa gärna med sparris eller annat grönt.

  • Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 150 g västerbottenost, riven
  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • sparris, till garnityr

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Allt du behöver till ett härligt sillbord

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Pajrecept

Svenska recept

Huvudrätter

Kräftor

MER OM GODARE

Små västerbottenpajer med sikrom

Västerbottenpaj i miniformat

Läcker västerbottenpaj

1 h

Västerbottenpaj med citronmarinerade päronskivor och nötter

40 min

Sötpotatis- och getostpaj

2 h 20 min

Västerbottenspizza

Påskens succémat

Goda sommarmaten

Äntligen kräftkalas!

Kockens knep: Så fixar du godaste påskmaten

Öl till kräftsivan – så väljer du rätt

Vilken rätt tillhör ditt landskap?

Hallon – söta bär som är en frukt

Räkor – 9 enkla recept med den lilla rosa godingen

Tillaga god aioli på tre olika sätt

5 min

Ljuvliga jordgubbar – 5 fina recept

Marinerade jordgubbar med vaniljglass

20 min

Kryddig jordgubbschutney

45 min

Rabarber och jordgubbar – oslagbar kombo

45 min

Hemgjord jordgubbssylt - magisk till pannkakor

45 min

Midsommar med paj – godaste recepten

Matjessillpaj med lök och citron

1 h 30 min

Jordgubbspaj med vit choklad

2 h 30 min

Smördegsflarn med räkor och avokado

1 h