Snabba gratängen – klar på 20 minuter

MAT & DRYCK

Vi tipsar om veckans matfynd – och vad du kan laga

1 av 2 | Foto: Vi tipsar om att göra parmesangratinerad kycklingfilé. Servera med pasta och sallad.

Ny vecka och vi tipsar om veckans matfynd.

Testa det här receptet: parmesangratinerad kycklingfilé med pasta.

Varje vecka listar vi veckans matfynd från livsmedelsbutikerna och ett passande recept till.

Den här veckan bjuder vi på parmesangratinerad kycklingfilé.

Parmesan och persilja gör att rätten får en spännande smak.

Till det serverar du valfri pasta och sallad.

✓ Parmesangratinerad kycklingfilé

4 portioner

4 små kycklingfiléer

2 dl grädde

1/2 fiskbuljongtärning

1 dl riven parmesan

3 msk ströbröd

2 tsk citronpeppar

1 dl finhackad persilja

Till kycklingen:

Valfri pasta

Gör en sallad på: valfri salladsblad, 1 röd paprika, 10 rädisor och 1 dm fint skuren purjolök.

Så gör du:

Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Häll på grädden och smula över fiskbuljongen. Blanda parmesanost, ströbröd, citronpeppar och persilja. Strö det över kycklingen. Stek i 225 grader i 15-20 minuter. Servera med pasta och sallad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pasta