Så gör du din egen pizzadeg

Egen pizzadeg – så lyckas du – med eller utan jäst eller glutenfri

Foto: Thinkstock
Pizzadeg – så lyckas du med din egen pizza

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Gör din egen deg för en extra lyxig pizza hemma.
Kavla pizzadegen till runda pizzor på ett mjölat bakbord för att få en perfekt pizzabotten.
Recept med färsk jäst, pizzadeg utan jäst eller en glutenfri deg.

Pizzadeg – med färsk jäst

Portioner: 4 pizzor Tid: 40 min

Ingredienser:

  • 50 g färsk jäst

  • 2 tsk socker

  • 1 tsk salt

  • 0,5 dl olivolja

  • 3 dl vatten (37 grader)

  • 7 dl vetemjöl special

Så här gör du:

  1. Smula jästen i en bunke.

  2. Tillsätt socker, salt, olja och fingervarmt vatten.

  3. Rör i lite vetemjöl i taget tills du får en jämn och smidig deg.

  4. Jäs degen under bakduk i cirka 25 minuter.

  5. Dela degen i fyra bitar och kavla till runda pizzor på ett mjölat bakbord.

  6. Toppa pizzan och grädda på högsta värmen i ugnen tills pizzan fått en fin färg.

Pizzadeg utan jäst

Pizzadeg utan jäst

Glutenfri pizzadeg – baka pizza utan gluten

Glutenfri pizzadeg

Gör dina egna pizzor

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pizza