Friterad kyckling med currykräm, chilipicklad gurka och sallad.
Friterad kyckling med currykräm, chilipicklad gurka och sallad.

Friterad kyckling med currykräm

3,6 (7 röster)

Friterad kyckling med currykräm är barnsligt gott och enklare än man kan tro att lyckas med. Kocken Mattias Larsson serverar kyckligen med chilipicklad gurka och sallad.
Recept ur kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.

Friterad kyckling

  • Chilipicklad gurka

  • 1 chilifrukt
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • salt
  • 200 g gurka
  • Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko ströbröd
  • olja, att friter i
  • salt
  • Currykräm

  • 0.5 äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk honung
  • 1 msk curry
  • salt
  • Till servering

  • blandsallad

Gör så här

Kockens smarta tips som underlättar matlagningen

  • Preppa dagen före:
  • Pickla gurkan.
  • Currykräm.
  • Panera kycklingen.
  • Innan gästerna kommer:
  • Lägg upp gurkan och krämen.
  • Blanda och lägga upp en fräsch grönsallad.
  • Strax före servering:
  • Fritera kycklingen.
  • Kan förfriteras och sedan värmas i ugnen.
  • Förenkla:
  • Hoppa över paneringen av kycklingen och stek eller grilla kycklinglåret istället.

LÄS VIDARE