Friterad kyckling med currykräm, chilipicklad gurka och sallad
Foto: David Back
Friterad kyckling med currykräm, chilipicklad gurka och sallad

Friterad kyckling med currykräm

4 (3 röster)

Hemfriterad kyckling med currykräm är barnsligt gott och enklare än man kan tro att lyckas med. Prova Mattias Larssons goda recept ur kokboken Lättlagade helgmenyer.

Kockens smarta tips som underlättar matlagningen

  • Preppa dagen före:

  • Pickla gurkan.

  • Currykräm.

  • Panera kycklingen.

  • Innan gästerna kommer:

  • Lägg upp gurkan och krämen.

  • Blanda och lägga upp en fräsch grönsallad.

  • Strax före servering:

  • Fritera kycklingen.

  • Kan förfriteras och sedan värmas i ugnen.

  • Förenkla:

  • Hoppa över paneringen av kycklingen och stek eller grilla kycklinglåret istället.

Friterad kyckling med currykräm, chilipicklad gurka och sallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Chilipicklad gurka

  • 1 chilifrukt
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • salt
  • 200 g gurka
  • Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko ströbröd
  • olja, att friter i
  • salt
  • Currykräm

  • 0.5 äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk honung
  • 1 msk curry
  • salt
  • Till servering

  • blandsallad

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK