Kardemummabullar

Foto: Öyvind Lund

Kardemummabullar – bagarens favorit

3,9 (17 röster)

Bakrecept

Fråga vilken bagare som helst om favoritbullar och de svarar: Kardemummabullar! Och det ska vara mycket kardemumma i både deg och fyllning. Recept ur Bara bullar – en bakläxa av bullbakarproffset Birgit Nilsson Bergström.

1 portion i receptet blir cirka 35 bullar.

Kardemummabullar

  • Ingredienser

  • Vetedeg

  • 1.1 kg vetemjöl
  • 75 g jäst för söta degar
  • 5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 msk kardemumma, stött
  • 2 tsk salt
  • 200 g smör , rumsvarmt
  • Fyllning

  • 225 g smör
  • 2 msk kardemumma, stött
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl florsocker
  • Pensling

  • 2 ägg, + lite salt + lite vatten
  • Garnering

  • 60 g strösocker
  • 2 msk kardemumma, stött

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Bullrecept för alla tillfällen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Fika recept

Kanelbullar

MER OM GODARE

Bullrecept för alla tillfällen

Slät vetebulle – urbullen

1 h 20 min

Blondie med lime, kokos och vit choklad

1 h 30 min