Hallon- och champagnemousse
Hallon- och champagnemousse

Hallon- och champagnemousse

4,9 (9 röster)

Recept

Hallon- och champagnemousse – det här måste vara den perfekta kombinationen. Bubblig champagne och sötsyrliga hallon i en svalkande mousse.

Viktigt att tänka på är att moussen behöver både frysas och tinas innan servering.

Hallon- och champagnemousse

  • Ingredienser

  • 500 g hallonpuré
  • 250 g socker
  • 1 citron, skalet
  • 6 dl vispad grädde
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl champagne
  • 8 blad gelatin

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Recept: Therese Wikström

Champagnebubblande hallondessert
Aprikosgranité med champagne

LÄS VIDARE

Champagnebubblande hallondessert

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Aprikosgranité med champagne

45 min

Fluffig chokladmousse på nolltid

Laxtartar till förrätt – recept med friterat rispapper

30 min

Magiska brownies lyser upp i mörkret

Negroni sbagliato

5 min

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Tarteletter med vaniljkräm och färska hallon

1 h 30 min

Hallon- och apelsinsviss

15 min

Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag

1 h

Hallontiramisu – klassiker på nytt vis

20 min

Hallon- och lakritsfudge

45 min

Chokladfudgepaj med färska hallon

15 min

En italiensk smakfylld efterrätt med hallon och mintchoklad

25 min

Våra bästa recept på farligt god fudge

Kir royal – kungligt gott

5 min

Bartenderns favoritdrink till nyår: ”En French 2021”

Hastbullar med hallon

25 min

Grillad tonfisk med blomkål och hallon

30 min

Lyxig pannkakstårta med choklad och hallon

1 h

Hallonrutor – enkelt och gott

50 min

Matcha pannkakor med hallon och pistage

30 min

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm

1 h 20 min

Hallon- och blåbärsbowl med müsli

10 min