Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker
Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker

Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker

4,6 (5 röster)

Matsmarta onsdag

Ett nytt sätt att lyfta abborre, makrill eller gös. Kocken Niklas Ekstedt serverar gärna denna helgrillade fisk med koriander, mynta, skivad grön chili och limeklyftor.

Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker

  • Ingredienser

  • 2 havsabborre, eller makrill, abborre, gös
  • 10 blad mynta
  • 3 vitlöksklyfta
  • 10 blad koriander
  • 2 grön chili
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk limejuice
  • 2 msk soja
  • 1 knippe haricots verts
  • 4 pak choi
  • Till servering

  • grön chili
  • koriander
  • mynta

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Niklas Ekstedt: Så blir din mat klimatsmart

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Huvudrätter

Klimatsmart mat

Recept

Niklas Ekstedt (kock)

MER OM GODARE

Grön soppa med gräddmoln

40 min

Broccoli- och grön ärtsoppa

25 min

Baka gröna superbaguetter

35 min

Pasta med ärtor och ärtskott

30 min

Vanlig fredagstaco = Barnvänlig grön taco 

1 h

Hur får man barnen att äta mer vego?

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär

15 min

Grön- och rödkålspizza med citronkräm

1 h 15 min

Morotssås med soltorkade tomater

1 h

Siciliansk grönsakspytt caponata

Skafferichili med kanel och jalapeno

Melonkulor med wasabi och sesam

10 min

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

25 min

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Bulgursallad med citronpickles, kycklingbullar och tomat

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

30 min

Så fixar du det vegetariska julbordet

Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan

Stjärnkockens attack – mot avokado: ”Det är hål i huvudet”

Recept som hjälper dig att matsmarta

Extra julig smak på bullarna

25 min

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Hur länge kan jag spara matrester?