Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

Foto: Ulrika Ekblom

Stekt röding med smält vitlöks­smör och fän­kål

4,6 (21 röster)

Recept

Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål. Första gången Wichudaporn Chaiyasaeng åt röding var det kärlek vid första tuggan. I det här receptet får fisken sällskap av svagt currydoftande fänkål. Recept ur Super tasty thai.

Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

  • Ingredienser

  • 1 stånd fänkål, strimlad
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk curry
  • 1 krm salt
  • Smält vitlökssmör

  • 200 g smör och olja
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 4 kvistar timjan
  • 0.5 tsk salt
  • Fisk

  • 400 g fjällröding
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering

  • kokt potatis
  • fänkålsdill
  • 1 citron, skivad

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Thailändsk mat när den är som godast

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Thailändsk mat

Fiskrecept

MER OM GODARE

Thailändsk mat när den är som godast

Apelsin- och fänkålssallad – extra krispig

20 min

Middagstips som förför: Garanterat gott!