Veganska semlor – fluffiga och goda
Alla vill väl njuta av semlor. Här är ett recept fluffiga och supergoda veganska semlor i klassisk stil. Med mandelmjölk, vegogrädde och mandelmassa är det ingen konst att få dem lika goda som originalen.
Veganska semlor
Vetedeg
- 75 g margarin, mjölkfritt
- 2.5 dl soja-, havre- eller mandelmjölk
- 25 g jäst, söta degar
- 0.75 dl strösocker
- salt, en nypa
- 2 tsk kardemumma, stött eller mald
- 6.5 dl vetemjöl
Fyllning
- 200 g mandelmassa
- 0.5 dl mandelmjölk
- 2.5 dl sojagrädde, kokosgrädde eller risgrädde
- 2 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- florsocker
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Pavlova – efterrätten som alltid imponerar





1 h 15 min
Krabbelurer – små fluffiga plättkakor





15 min
Äggtoddy – krämigt god och söt dessert





10 min
Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop





10 min
Snabba goda semlor





30 min
Gräddtricket – konditorns bästa knep





10 min
Hemligheten bakom den perfekta pannacottan
Allt du vill veta om semlor
Snabbfixad chokladdessert





15 min
Tareq Taylor: ”Det ska vara grädde i hela ansiktet”

”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Veganskt julfika med Mattias Kristiansson
Marängsviss – barnsligt gott helt enkelt





15 min
Crème brûlée – billiga lyxdesserten





1 h
Dadelbollar med choklad och kokos





1 h 10 min
Baka semlor: Så här gör du
Gino – en klassisk dessert





20 min
Fikon med ricotta och honung





5 min
Linn Utbults godaste desserter
Chokladtarte med tre smaker





3 h
Rispuffstårta med choklad och punsch





1 min
Rulltårta – pistage och vit choklad





1 h
Saffranspannacotta med pepparkaka





30 min
Ris à la malta





1 h