En matig tacopaj

Enkelt tacopaj recept – så gör du den godaste tacopajen

Foto: PÄR JOHANSSON
Tacopaj – en rejäl matig paj.

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Tacopaj är en favorit till fredagsmaten. Den passar även perfekt som matlåda om det blir något över. Servera med en fräsch sallad eller tacochips till.

Tacopaj

Portioner: 4 personer Tid: 35 min

Ingredienser

Degen:

  • 4 dl mjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 50 g margarin

  • 1,5 dl mjölk

Fyllningen:

  • 500 g köttfärs

  • 1 msk olja

  • 1 lök

  • 1 påse tacokrydda

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 dl vatten

  • 3 tomater

  • 2 dl crème fraiche

  • 4 msk majonnäs

  • 2 dl riven ost

Garneringen:

  • 1 rödlök

  • 8 peperoni

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser.

  3. Häll i mjölken och rör ihop.

  4. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!

  5. Skala och hacka löken.

  6. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.

  7. När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddorna och vattnet.

  8. Låt puttra tills vattnet nästan är borta.

  9. Häll köttfärsen i pajskalet.Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen.

  10. Blanda ihop crème fraichen, majonnäsen och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna.

  11. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.

  12. Skala och skiva rödlöken.

  13. Garnera med rödlöksringar och peperoni och servera med grönsallad eller hackade grönsaker, nachochips och kanske en salsa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Paj recept