Kåldolmar med potatis och lingon.
Kåldolmar med potatis och lingon.

Kåldolmar – recept på den klassiska rätten

4,1 (20 röster)

Kåldolmar – nu är det dags för lite rejäl husmanskost. Kåldomar är lite pilligt att göra men så värt det. Kål och färs är en oslagbar kombination. Här är ett recept på den klassiska rätten serverad med kokt potatis, lingonsylt och pressgurka.

Kåldolmar

  • Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud, savoykål eller spetskål går också bra
  • 1 gul lök
  • smör, till stekning
  • 1 kall kokt potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 800 g blandfärs
  • 2 ägg
  • 4 msk japansk sojasås
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk kalvfond, koncentrerad
  • salt och peppar
  • 2 msk smör, smält
  • 1 msk farinsocker
  • Servering

  • kokt potatis, eller potatismos
  • pressgurka
  • lingonsylt, eller rårörda lingon

Gör så här

LÄS VIDARE