Kåldolmar

Foto: TT

Kåldolmar – recept på den klassiska rätten

4 (19 röster)

Middagstips

Kåldolmar – nu är det dags för lite rejäl husmanskost. Kåldomar är lite pilligt att göra men så värt det. Kål och färs är en oslagbar kombination. Här är ett recept på den klassiska rätten.

Kåldolmar

  • Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud, savoykål eller spetskål går också bra
  • 1 gul lök
  • g smör, till stekning
  • 1 kall kokt potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 800 g blandfärs
  • 2 ägg
  • 4 msk japansk sojasås
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk kalvfond, koncentrerad
  • salt och peppar
  • 2 msk smör, smält
  • 1 msk farinsocker
  • Servering

  • g kokt potatis, eller potatismos
  • pressgurka
  • msk lingonsylt, eller rårörda lingon

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Hemgjorda kroppkakor

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Husmanskost

Huvudrätter

Kål

Lingon

MER OM GODARE

Husmanskost – här är tio klassiska rätter

Kåldolmar i citronsås

1 h 30 min

Olivburgare med persiljemos

45 min