Gurksandwich – en engelsk klassiker

Gurksandwich – fräsch smaker på mackan

Foto: Thinkstock
Gurksandwich

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Gurksandwich – klassiskt tillbehör till afternoon tea. Fräscht och gott med gurka och krasse.

Gurksandwich

Antal: 4 dubbla trekanter Tid: 15 minuter

Ingredienser:

  • en halv gurka

  • salt

  • 4 skivor ljust formbröd

  • smör

  • 1 ask kryddkrasse

Gör så här

  1. Skiva gurkan så tunt du kan, helst med mandolin. Strö över lite salt för att dra ur vätskan.

  2. Bred alla brödskivor med smör.

  3. Pressa hushållspapper på gurkskivorna och lägg dem omlott på två av brödskivorna.

  4. Strö på finklippt krasse.

  5. Lägg på de andra brödskivorna och pressa ihop lite lätt. Skär bort kanterna på bröden och skär dem sedan på diagonalen till trekantiga sandwichar.

ARTIKELN HANDLAR OM