Potatismos – så blir det perfekt fluffigt
Så gör du en egen god potatismos – gott till fisk, fågel eller kött
Potatismos
Potatismos ska vara hemgjort. Moset blir så otroligt mycket godare om man gör det själv från grunden med potatis, mjölk och smör. Här är knepen för ett riktigt ”gôtt mos”.
Ingredienser
- 1 kg potatis, mjölig
- 2 dl mjölk
- 25 g smör
- 1 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- muskot
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Fiskgratäng med torsk, räkor och citronsås





1 h
Vanliga missen många gör när de steker
Wallenbergare med potatismos och brynt smör





50 min
Ugnsstekt falukorv med potatismos





35 min
Potatismos med brynt smör





30 min
Kanelbullepannkakor med frosting





30 min
Veganska semlor – fluffiga och goda





1 h 45 min
Gräddtricket – konditorns bästa knep





10 min
Nya frukosttrenden – fluffiga äggmoln
Tunnbrödsrulle – Videgårds specialrecept





40 min
Schnitzel – så lyckas du med fraset





25 min
Lövbiff med pepparrot och äggula





15 min
Sheperds pie – den goda engelska klassikern





1 h 30 min
Koka couscous – så blir den lätt och fluffig





10 min
Kycklingbiffar – snabbt och enkelt





30 min
Fluffiga äggmuffins





30 min
Enkla goda majsfritters





25 min
Lappskojs med purjolök





30 min
Fiskpaj med gratinerat potatismos





1 h 15 min
Snabbfixad chokladdessert





15 min
Colcannon – riktig comfort food





30 min
Stekt sill med potatismos, lingon och brynt smör





45 min
Dutch pancake – så enkelt och gott





25 min