Middagstips: Pasta Carbonara

4 (3 röster)

Enkelt recept på krämig pasta carbonara – så lyckas du steg för steg

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Pasta Carbonara är en lättlagad och mättande middag.
En pastarätt som alla gillar helt enkelt, omrörning på svag värme gör den riktigt krämig och god.

Pasta Carbonara

Portioner: 4 Tillagningstid: 25 minuter

Ingredienser:

  • 300 g spaghetti

  • 1 vitlöksklyfta

  • 150 gram pancetta (rökt fläsk)

  • 0,5 dl vispgrädde

  • 1,5 dl riven ost

  • salt och svartpeppar

  • 1 dl parmesanost

Gör så här:

  1. Koka spaghettin efter anvisningarna på förpackningen. Ha rikligt med salt i vattnet.

  2. Skär fläsket i strimlor och bryn i en stekpanna

  3. Blanda ägg, grädde, parmesan, salt och peppar i en skål

  4. Häll av pastan när det är al dente och lägg över den i stekpannan med fläsket. Rör ihop alltsammans med äggblandningen i någon minut på svag värme, det ska vara krämigt.

  5. Häll upp i skålar och servera med varsin äggula, svartpeppar och eventuellt extra parmesan.

  6. Klart!


ARTIKELN HANDLAR OM

Recept