Foto: MAGNUS SANDBERG
Fava med karamelliserad lök och kapris.

Fava med karamelliserad lök och kapris

4 (5 röster)

Fava – god grekisk dipp på gula ärter

Fava är en populär grekisk dipp som påminner lite om hummus.
I det här receptet har vi toppat den goda röran med karamelliserad lök och kapris.
Servera med bröd och färskpressad citron.

Fava med karamelliserad lök

Kom ihåg att blötlägga ärtorna kvällen innan. Till det här receptet behövs cirka 2 dl okokta gula ärter. Om du inte hinner koka ärter kan du använda kikärter istället, smaken blir lite annorlunda än originalreceptet, men blir ändå jättegott.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 dl gula ärter, kokta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl lantbuljong, varm
  • 0.5 lök, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron
  • svartpeppar, efter smak
  • Till löken

  • 1 gul lök, stor
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vinäger
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
  • Till servering

  • kapris
  • citron

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Förrätt