Arepas med kyckling och avokado
Arepas med kyckling och avokado – Första gången jag testade arepas var i Colombia. Det sa klick vid första tuggan, säger Sofia Henriksson, Sveriges mästerkock 2020. Recept ur hennes kokbok Always hungry.
Arepas med kyckling och avokado
Chimichurri
- 1 schalottenlök
- 1 röd chili
- 1 msk vitvinsvinäger, eller äppelcidervinäger
- 1 dl persilja
- 1 dl koriander
- 1 citron, pressad
- 2 dl rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Arepas
- 5 dl majsmjöl, förkokt vitt majsmjöl av märket pan
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten, eller mer
- rapsolja
Fyllning
- 4 kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 2 avokado
- 3 dl riven ost
- 1 tsk chipotlepasta
- 2.5 dl crème fraiche
- 300 g svarta bönor
- salt och svartpeppar
Tillbehör
- 1 dl gräddfil
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Veckans helgtips: Krämig pasta med kyckling





30 min
Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Sofia tipsar om nya smaker till helgen
Kyckling med teriyakisås





40 min
Spenat- och parmesanfylld kyckling





45 min
Friterad kyckling med currykräm





1 h
Nachos med ost, avokado och majs





15 min
Caesarsallad på Tareq Taylors vis





40 min
Fried rice med räkor och kyckling





45 min
Kyckling med jordnötssås





45 min
Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling





30 min
Veckans godaste kyckling





1 h
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min
Kyckling med fetaost och höstsvamp





1 h
Lyxig linsgryta med kyckling och cashewnötter





45 min
Bakad potatis med läckra fyllningar





1 h
Nudelsallad med krispig kyckling





35 min
Markiz goda kyckling





35 min
Larb med vegofärs





15 min
Thaimarinerad lax i tortillabröd
Spenat och valnötsrisoni med kyckling





45 min
Blomkålsris med ärter och koriander





20 min
Supersnabb pekinganka





40 min
Biryani – kryddig och god kycklingrätt





1 h 10 min