Primörerna ger extra crunch i den här goda färskpotatissalladen.
Primörerna ger extra crunch i den här goda färskpotatissalladen.

Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing

4,2 (35 röster)

Toppa färskpotatissalladen med en syrlig basilikadressing där kapris och vinäger får vara med och förhöja smakerna.

– Primörerna blir så goda med sin krispighet tillsammans med den färskpotatisen. Basilikan går att byta ut mot annat, till exempel dill eller dragon om man föredrar det, säger receptkreatören Anna Wendt.

Portionerna är beräknat för en buffé med flera olika rätter.

Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing

  • Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 1 knippe rädisa
  • 70 g salladsblad, späda
  • 1 slanggurka
  • 1 knippe sparris
  • Basilikadressing

  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • 1 krm svartpeppar, eller efter smak, nymalen

Gör så här

LÄS VIDARE