Röding med forellromshollandaise och sparris
Röding och hollandaise. En lyxig rätt som nästan lagar sig själv. Med färdig hollandaisesås från butikens kyldisk går det fort att få middagen klar. Om du hellre vill använda laxfilé, så går det utmärkt.
Receptet kommer ur boken ”Snabblyx: Gourmetmat för två personer”, Norstedts.
Tips!
Gott att dricka till: Friskt, smakrikt vitt vin av druvan Grüner veltliner.
Röding med forellromshollandaise och sparris
Ingredienser
- 300 g rödingfiléer
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar, nymald
Forellromshollandaise
- 1 dl hollandaisesås, färdig, kyld
- 1 citron
- 50 g forellrom
Tillbehör
- 300 g småpotatisar
- 250 g grön sparris
- 1 msk smör
- 2 msk hackad dill, hackad
Garnering
- dill
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Lättlagad lyx för två
Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg





25 min
Kinesiska nyåret – fira med en härlig hot pot
Passionsfrukts-tartletter





1 h 30 min
Stekt torskrygg med sojasmör
1 h
Vilken rätt tillhör ditt landskap?
Vem blir Årets kock?
Fiskarna att undvika – kan innehålla miljögifter
Kommersiell text, innehåller annonslänkar


Köksprylar: 7 tips alla borde ha hemma
Fem svenska fiskar att äta i sommar
Kommersiell text, innehåller annonslänkar


Sveriges Mästerkock: Här är vinnarnas kokböcker
”Vin är inte alls så svårt som det låter”

Knepet som kan göra landslaget till vinnare
Nudelsallad med krispig kyckling





35 min
Paella loco med lax och räkor





Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär





1 h 5 min
Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt
Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax
Ugnspannkaka med grönkål och ädelost
Kokosgröt med nötter och färska bär





10 min

Kanderade apelsin eller grapefruktskal





2 h

Tumtryckta potatisar med bbq-sås





”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”
Spenatvåfflor med picklad lök, smetana och tångkaviar





30 min