Så blir äggröra ännu krämigare
Se videoklippet – och få bästa knepet av kocken Mattias Larsson
En äggröra ska vara härligt krämig och fluffig och inte släppa ifrån sig vätska.
Kocken Mattias Larsson visar sina bästa knep för hur den blir helt perfekt.
– Äggröra är så otroligt gott och med den här ingrediensen blir den fantastisk, säger Mattias Larsson.
Äggröra kan vara fluffig, krämig och ljuvligt god men den kan också vara urtrist, vattnig och grynig.
Mattias älskar äggröra och vill dela med sig av sina bästa tips för hur den blir helt perfekt, varje gång.
– Äggröra kan lagas med vatten, mjölk eller grädde. Vätska är det viktigast, den gör att det är lättare att få äggröran krämig. Grädde ger en fylligare och lite smörigare smak. Sedan har jag ett trick som jag visar i klippet som gör den riktigt len, krämig och god.
Tricket lärde sig Mattias av en kollega när han arbetade på en restaurang i Stockholm i slutet av 1990-talet och har hängt med sedan dess.
Rökt fisk är bästa tillbehöret
Många tycker att äggröran på hotellens frukostbufféer är den bästa men Mattias Larsson håller inte riktigt med.
– Det är tyvärr vanligt att hotell köper färdig äggröra med en massa tillsatser i. På mindre, dyrare hotell är det däremot inte lika vanligt, där gör de oftast äggröran själva.
Mattias tipsar också om ett av sina absoluta favorittillbehör till äggröra, rökt fisk.
– Det väljer jag alla dagar i veckan. Äggröra, rökt lax, spenat och en god hollandaise. Nu börjar jag tänka på en massa goda mackor, det får det bli till helgen.
.
Följ Godare på Instagram – klicka här
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Krämig äggröra med extra smak





10 min
Janssons frestelse – krämig och varm





1 h
Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost





1 h 10 min
Så steker du extra god kyckling





30 min
Hemligheten bakom den perfekta pannacottan
Se våra mest gillade recept
Lyxig förrätt med råraka med hummerröra





30 min
Här är maten som lindrar baksmällan
Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche





30 min
Kockens guide till godaste fläskköttet
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling
Knepet med färsen för den bästa hamburgaren





45 min
Så delar du på hummern som ett proffs
Så får du perfekt couscous som Markiz
Så blir pajskalet perfekt frasigt
Aylas goda dipp med avokado

Så steker du den perfekta oxfilén





40 min
Chatta om recept och tips på julens mat
Enkel avokado- och mangoglass
Räkor – så vet du vilka du ska välja
Torka, rosta och njut!
Korv Stroganoff – 4 läckra varianter
30 min
