Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan

Foto: Miriam Preis

Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan

3,7 (31 röster)

Recept

Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan – läcker och smakrik rätt som passar både som frukost eller som lunch.
– Jag gör gärna min äggröra på franskt vis, det vill säga en lite lösare och krämigare konsistens, säger. Julia Tuvessons.
Recept ur Julia Tuvessons kokbok Brynt smör.

Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan

  • Ingredienser

  • Brynt citronsmör

  • 25 g smör
  • 1 msk citron, eller mer
  • Stekta kantareller med persilja och citron

  • 150 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • 1 msk citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • Äggröra

  • 6 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk smör , eller mer
  • salt och svartpeppar
  • Servering

  • 1 knippe gräslök, litet, finhackad
  • 4 skivor surdegsbröd, stora

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp boken ”Brynt smör” hos Adlibris här!

Adlibris

LÄS VIDARE

Pasta al limone e burro

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Ägg

Lunchrecept

Brunch

Frukostrecept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Julia Tuvesson: Brynt smör passar till allt

Potatismos med brynt smör

30 min

Den perfekta dippsåsen – bara tre ingredienser