Äggröra med brynt citronsmör
Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan passar både som frukost och som lunch.
– Jag gör gärna min äggröra på franskt vis, det vill säga en lite lösare och krämigare konsistens, säger Julia Tuvessons.
Recept ur hennes kokbok ”Brynt smör”.
Äggröra med brynt citronsmör, kantareller och parmesan
Brynt citronsmör
- 25 g smör
- 1 msk citron, eller mer
Stekta kantareller med persilja och citron
- 150 g kantareller
- 2 msk smör
- 1 knippe persilja, finhackad
- 1 msk citron, pressad saft
- salt och svartpeppar
Äggröra
- 6 ägg
- 2 msk vispgrädde
- 1 msk smör , eller mer
- salt och svartpeppar
Servering
- 1 knippe gräslök, litet, finhackad
- 4 skivor surdegsbröd, stora
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Julia Tuvesson: Brynt smör passar till allt
Majrova med brynt smör





40 min
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Våfflor med brynt smör





45 min
Krämig äggröra med extra smak





10 min
Potatismos med brynt smör





30 min
Pasta al limone e burro





30 min
Kanelbullar med brynt smör





2 h
Blåbärspaj med brynt smör, kokos och lime





50 min
Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör





20 min
Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör





1 h
Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple





30 min
Svamptortellini med brynt smör och salvia





1 h 15 min
Burrata, jalapeños, stekt panko, lime och brynt smör





25 min

Vit sparris – favoriten bland vårprimörerna





30 min
Lättbakad hallongrottkladdkaka





30 min
Matprofilen Frida Lund: Så bryner du smör
Kockens smarta knep för krämigare äggröra
Grillad spetskål med brynt smör





45 min
Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor
Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg





25 min

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min