Lyxtacos med friterade musslor

Foto: Eva Hildén

Lyxtacos med friterade musslor

4,3 (7 röster)

Middagstips

Lyxtacos med friterade musslor. Om du vill lova lite och sedan drämma till med en riktig överleverans, bjud in till tacokväll och kärlekschocka dina gäster med denna krispiga festmåltid. Recept ur Köttälskarens nästan vegetariska kokbok av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.

Lyxtacos med friterade musslor

  • Ingredienser

  • 250 g blåmusslor, frysta utan skal
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk panko ströbröd
  • olja, till fritering, t ex rapsolja
  • Mangosalsa

  • 2 avokado
  • 1 mango
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl koriander, hackad, färsk
  • Sriracha majo

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås
  • Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika, 12 procent
  • Till servering

  • tortillabröd, små
  • tsk koriander färsk
  • 1 knippe koriander

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Bara plus med enkel mat-ematik

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Mexikansk mat

MER OM GODARE

Köttsnål lyxbaconburgare

30 min

Pasta vongole – snabblagat och gott

20 min

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

1 h