Ribollita med mjuka grönsaker
Bjud på en rustik italiensk ribollita med lokala råvaror. Stjärnkocken Tom Victor Gausdal kryddar grönsaksoppan med mynta och tipsar:
– Lägg dina vissna morötter i iskallt vatten och de blir som nya.
Ribollita med mjuka grönsaker
Buljong:
- 1 l buljong, höns eller grönsak
- 1 schalottenlök, i skivor
- 1 vitlöksklyfta, i skivor
- 3 morötter, skurna i bitar
- 0.25 rotselleri, skurna i bitar
Soppa
- 2 dl linser, kokta, eller bönor eller liknande
- 8 blad cavolo nero, eller grönkål, finskurna
- 2 nävar sköljd färsk spenat
- 6 msk gröna ärtor
- 1 msk mynta, hackad
- 2 msk gräslök
- 2 msk persilja, hackad
- 2 msk smör
Servera med
- olivolja
- riven parmesanost
- bröd
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Vildsvin i öl – servera med grönsaksstuvning






Friterad fisk är flott och gott





30 min

”Tips, kunskap och orimligt god mat”

Carpaccio med körsbärstomater och spenat





1 h 10 min
Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass





20 min

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv





1 h 45 min
Risotto, nej havreotto – knaprigt och krispigt





40 min

Kockparet: Mat är ju kärlek

Välkommen till tv-kanalen Godare

Husmanskost för dig som är trött på kött

Vegansk smörgåstårta
Så odlar du gräslök

Frukt och grönsaker – vilka är bäst för miljön?

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström
Så piggar upp du upp vintern med rätt mat
Halloumipytt med härligt örtsmör





30 min
Långjästa morotsfrallor





40 min

Så fermenterar du grönsaker

”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”
Kryddig halloumikebab med vitlökssås





15 min
Focaccia med tomater och basilika





1 h 30 min

Ät efter säsong och bli matsmart på en gång
