Foto: CAROLINA BYRMO
Perfekt lunchlåda med purjokräm, lax och krutonger.

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger

4 (1 röst)

Hur kan man piffa upp middagsresterna från en purjo-och potatissoppa?

Här är svaret – en lunchlåda med purjokräm, lax och krutonger.

Lunchlåda: Purjokräm med laxstrimlor och krutonger

Antal: 1 portion.

Ingredienser:

  • Överbliven Purjo- och potatissoppa

  • 1–2 skivor kallrökt lax

  • 1 näve brödkrutonger eller lite rostad lök

Gör så här:

  1. Strimla laxen.

  2. Koka ihop middagssoppan ett tag så att den mer blir som en lätt kräm. 

  3. Värm sedan krämen på jobbet och servera med laxstrimlorna och krutongerna/rostade löken.

Varianter:

  • Ta varmrökt lax i stället och mosa ihop med krämen till en marin lappskojs.

  • Ersätt laxen med smulad bacon, bräckt skinka eller ugnstorkad proschiutto.

  • Piffa soppan med riven ost eller en bit gorgonzola som får smälta ner.

Tips:

Något grönt hack som dill eller gräslök är trevligt.

Middag: Purjo- och potatissoppa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 purjolök, stor
  • 3 grönsaksbuljongtärningar, eller motsvarande flaskfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk gräslök, hackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK