Purjokräm med laxstrimlor och krutonger
Hur kan man piffa upp middagsresterna från en purjo-och potatissoppa?
Här är svaret – en lunchlåda med purjokräm, lax och krutonger.
Lunchlåda: Purjokräm med laxstrimlor och krutonger
Antal: 1 portion.
Ingredienser:
- Överbliven Purjo- och potatissoppa
- 1–2 skivor kallrökt lax
- 1 näve brödkrutonger eller lite rostad lök
Gör så här:
- Strimla laxen.
- Koka ihop middagssoppan ett tag så att den mer blir som en lätt kräm.
- Värm sedan krämen på jobbet och servera med laxstrimlorna och krutongerna/rostade löken.
Varianter:
- Ta varmrökt lax i stället och mosa ihop med krämen till en marin lappskojs.
- Ersätt laxen med smulad bacon, bräckt skinka eller ugnstorkad proschiutto.
- Piffa soppan med riven ost eller en bit gorgonzola som får smälta ner.
Tips:
Något grönt hack som dill eller gräslök är trevligt.
Middag: Purjo- och potatissoppa
Ingredienser
- 600 g potatis
- 1 purjolök, stor
- 3 grönsaksbuljongtärningar, eller motsvarande flaskfond
- 2 dl crème fraiche
- 4 msk gräslök, hackad
- salt och svartpeppar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Nio matlådor som förgyller din vardag

Pad thai med tempeh – gott och glutenfritt

Ta med matlåda – spara 14 520 kronor

Laga mat med räddade grönsaker

Laga Markiz krämiga pasta





50 min

Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Lättlagade menyer för festliga middagar
9 goda recept med pumpa
10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Kålsoppa med persiljefrikadeller





1 h 30 min

Lunchlåda med inlagd strömming





45 min

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås





30 min

Klassisk lasagne med extra sting till matlådan





1 h

Broccolipaj med ädelost





1 h 30 min

Fruktig biffsallad med chili





40 min

Falsk bouillabaisse





45 min

Kryddig viltkorv





2 h

Smakrik lasagne med viltfärs





2 h

Kronhjort med dill och pumpa





3 h

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag





2 h

Fattigmacka med potatis och purjo





10 min
Så äter du smart mat ”under tian”
