Här är årets pizzor - kebab petas ner

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Vesuvio har gått om kebabpizzan. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Vesuvio har gått om kebabpizzan. Arkivbild.

Pizzarecept

Vesuvio har gått om kebabpizzan – klassikern med skinka och ost är nu den mest populära.

I flera år har kebabpizzan varit den mest populära pizzan, enligt en undersökning från Onlinepizza som mäter alla försäljningar via företaget. I år får den dock se sig besegrad av Vesuvio – även om egenkomponerade varianter av de vanliga pizzorna på menyn är allra vanligast.

Frida Ceveryd, som vann pizza-SM 2014, tror att de klassiska pizzorna går hem för att man vet hur de smakar. Även för att barnen tycker om de enklare varianterna.

– Köper man sin pizza är man väldigt mån om att man ska bli mätt och glad, och då kör man på ett säkert kort, säger hon till TT.

Pizza som förrätt

Om Frida Ceveryd ska välja sin favorit bland de klassiska pizzorna blir det Quattro Stagioni. Hon föredrar dock att äta pizza som förrätt.

– Om man är ett gäng och så bockar man av några pizzor, och så står man och dricker lite bubbel och slicear lite pizza. Lite löjromspizza kanske, eller med sardeller och kapris, säger hon.

Hon tror att pizza alltid kommer att finnas i samma mängd, men att det kommer att utvecklas.

– Inte bara snabbmaten, utan att man serverar det som en finare måltid. Kanske som förrätt. På alla sorters krogar kommer det säkert att ploppa upp lite olika sorters pizzor, säger Frida Ceveryd.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK