Mhamara –kryddig paprikaröra med valnötter

Foto: Thinkstock
Mhamara – läcker röra som passar till kött, grönsaker och kyckling.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Mhamara är den röda kryddiga och goda röran med paprika och valnötter. Otroligt smakrik och med ett härligt crunch av valnötterna.

Mhamara – paprika- och valnötsröra

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 15 minuter Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser:

  • 3 röda paprikor

  • 1,5 dl valnötter

  • 2 krm paprikapulver

  • 1 msk olivolja

  • 0,5 tsk salt

  • 1 krm peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på grill, 250°C. 

  2. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Ställ mitt i ugnen tills skalen börjar bli svarta, cirka 15 minuter .

  3. Lägg paprikorna i en skål med lock och låt stå cirkaa 15 minuter så blir skalen lätta att dra av. 

  4. Lägg de skalade paprikorna tillsammans med valnötter, paprikapulver och olja i en skål och mixa med stavmixer eller kör i matberedare.

  5. Smaka av med salt och peppar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept