Kycklingburgare med fruktig salsa

4 (2 röster)

Kycklingburgare – saftig burgare med mango- och kiwisalsa

Foto: Eva Hildén
Kycklingburgare med mango- och kiwisalsa.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Kycklingburgare med fruktig salsa – grilla en fräsch kycklingburgare och servera med fruktig mango- och kiwisalsa. Recept ur Lena Söderströms kokbok Hamburgare och texmex.

Kycklingburgare med fruktig salsa

Antal: 4 kycklingburgare Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 600 g kycklingfärs

  • 2 skivor bacon, gärna rökt

  • 1 krm salt

  • Smör till stekning

  • 2 skivor ost, t ex herrgård eller svecia

Tillbehör:

  • 4 hamburgerbörd

  • 4 tsk majonnäs

  • Rucola

  • Fruktig mango- och kiwisalsa

  • Nachos

Gör så här:

  1. Finhacka bacon. Blanda färsen med salt och bacon.

  2. Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma till biffar. Stek biffarna i smöret 3–5 minuter på varje sida.

  3. Lägg en halv skiva ost på varje biff och efterstek under lock ca 3 minuter eller tills biffarna är genomstekta och osten smält.

  4. Servera biffarna varma i skurna och rostade hamburgerbröd tillsammans med majonnäs, rucola och salsa. Servera med nachos.

ARTIKELN HANDLAR OM