Friterad kyckling med våffla och lönnsirap.
Foto: Thinkstock
Friterad kyckling med våffla och lönnsirap.

Chicken and waffles – friterad kyckling på våffla

5 (4 röster)

Friterad kyckling och våfflor – eller som det heter i USA ”chicken and waffles”. Här är recept på riktig soul food från södern i USA. Friterade kycklingbitar på våffla toppad med smält smör, honung eller lönnsirap. Perfekt till brunchen eller som en god lunch.

Chicken and waffles

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Kyckling

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron, ekologisk
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 dl filmjölk
  • 2 ägg
  • 600 g kycklinginnerfilé
  • Panering

  • 2.5 dl cornflakes
  • 2.5 dl ströbröd
  • Fritering

  • olja
  • Våfflor

  • 4.5 dl mjöl
  • 2 tsk socker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3.5 dl mjölk
  • 4 msk smör, smält och osaltat
  • 2 stora ägg
  • smör, till våffeljärnet
  • Servera med

  • smör, smält
  • honung, eller lönnsirap

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Varianter på våfflor

LÄS VIDARE