Fylld avokado med räkor och majonnäs
Fylld avokado med räkor. Här är 1970-talsklassikern som är lika god i dag. I bland behöver det inte vara så komplicerat att lyxa till det med en förrätt.
Fylld avokado
Ingredienser
- 2 avokado, mogna
- 500 g räkor, med skal
- citron, en klyfta
- 2 msk majonnäs
- 3 msk gräddfil
- 1 kruka dill, finhackad och färsk (spara några dillvippor till dekoration)
- salt
- vitpeppar, nymald
Dekoration
- citron, 8 skivor
- 4 dillvippor
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Avokado med räkor och löjrom





20 min
Halloumivåffla – snabbaste förrätten





10 min
Lyxig förrätt med råraka med hummerröra





30 min
Kronärtskocka med krämig smörsås





1 h 30 min
Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs





1 h
Bjud på nostalgisk 1970-talsmeny
Bruschetta – fräsch förrätt på ett kick





15 min
Langos – enkelt och gott att göra själv





1 h 15 min
Melonsallad med mynta och fårost





20 min
Paté à choux med portobello-fyllning





1 h 20 min
Kall gurksoppa med dill och pistage





25 min
Pan bagnat





15 min
Äggwraps med feta, sparris och avokado





25 min
Fyllda musslor





40 min
Smakrik mexikansk soppa





1 h
Tricket som ger ännu fräschare grönsaker





25 min
Madam – så nära Korea du kan komma på Södermalm
Enkel avokado- och mangoglass
Grönkålssallad med lax och avokado





15 min
Tacomys med klimatsmart guacamole





30 min
Mango- och avokadosalsa





20 min
Frukostsmoothie med avokado





10 min
Smoothie med avokado, banan och kiwi





5 min
Grön sparrissoppa





40 min