Pajtipset: ”Den är god och krämig”

Kycklingpaj med spenat - så lyckas du med rätten

1 av 3 | Foto: vardagsmatalajess.blogg.se
Jessica Fransson tipsar om krämig kycklingpaj med spenat.

avMadeleine Brohlin

MAT & DRYCK

Bjud på krämig kycklingpaj med spenat till middag.
Låter det gott?
– Den här pajen är enkel att göra och har god smak, säger Jessica Fransson som bloggar om mat på Vardagsmat a la Jess.

Kycklingpaj med spenat

Portioner: 4 portioner Tillagningstid: 1 tim

Ingredienser:

Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl

  • 100 gram smör

  • 3 msk vatten

Fyllning:

  • 400 gram kycklingfilé

  • 300 gram bladspenat

  • 2 grönsakasbuljongtärningar

  • 2,5 dl matlagningsgrädde

  • salt och svartpeppar

  • 3 ägg

  • 3 dl mjölk

Gör så här:

  1. Blanda samman ingredienserna till en slät deg i en matberedare.

  2. Tryck ut degen i en smörjd paj- eller springform och nagga botten med en gaffel.

  3. Tärna kycklingen i små bitar.

  4. Fräs kycklingen tills den får färg och lägg sedan ner bladspenaten tillsammans med matlagningsgrädden.

  5. Smula ner buljongtärningarna.

  6. Fräs ihop i några minuter, tills spenatens vätska kokat bort.

  7. Smaka av med salt och peppar.

  8. Bred ut fyllningen i pajskalet.

  9. Vispa samman äggen med mjölken till en äggstanning.

  10. Häll äggstaningen över pajen.

  11. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter, tills äggstanniningen stannat.

  12. Servera pajen tillsammans med en god sallad.

Källa: vardagsmatalajess

ARTIKELN HANDLAR OM