Mjukkaka med pumpa
Mjukkaka med pumpa

Så blir pumporna till en saftig kaka

5 (1 röst)

Mjukkaka med pumpa – de sprider en härlig höststämning kring halloween, men glöm inte att pumporna gör sig bra i en lång rad rätter. Testa Malgorzatas ”mjukkaka med pumpa”. Härligt orange och späckad med choklad. Hennes pumpakaka är otroligt saftig och mjuk. Den är djupt orange – och smakar såklart riktigt gott. Kakan håller sig dessutom fräsch i flera dagar.

– Pumpa och choklad gifter sig så bra. Oftast använder jag hokkaido-pumpa med mjukt skal, som dessutom kan vara kvar när man mixar den till puré. Och kakan bakad med hokkaido har en extra vacker orange färg, säger Malgorzata.

Mjukkaka med pumpa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 rund bakform med skorsten (1,5 l)
  • 120 g smör, smält
  • 2 dl brunfarin, 180 g
  • 2 ägg
  • 200 g pumpapuré
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • salt, en nypa
  • 0.8 dl rågmjöl, 50 g
  • 2 dl vetemjöl, 120 g
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g choklad, malgorzata föredrar 70 % kakao
  • florsocker, att pudra med
  • smör, och mjöl, till bakformen

Gör så här

avJohn Edgren

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Halloween

Efterrätt

MER OM MAT & DRYCK