Mjukkaka med pumpa

Så blir pumporna till en saftig kaka

5 (1 röst)

Bakrecept

Mjukkaka med pumpa – de sprider en härlig höststämning kring halloween, men glöm inte att pumporna gör sig bra i en lång rad rätter. Testa Malgorzatas ”mjukkaka med pumpa”. Härligt orange och späckad med choklad. Hennes pumpakaka är otroligt saftig och mjuk. Den är djupt orange – och smakar såklart riktigt gott. Kakan håller sig dessutom fräsch i flera dagar.

– Pumpa och choklad gifter sig så bra. Oftast använder jag hokkaido-pumpa med mjukt skal, som dessutom kan vara kvar när man mixar den till puré. Och kakan bakad med hokkaido har en extra vacker orange färg, säger Malgorzata.

Mjukkaka med pumpa

  • Ingredienser

  • 1 rund bakform med skorsten (1,5 l)
  • 120 g smör, smält
  • 2 dl brunfarin, 180 g
  • 2 ägg
  • 200 g pumpapuré
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • tsk salt, en nypa
  • 0.75 dl rågmjöl, 50 g
  • 2 dl vetemjöl, 120 g
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g choklad, malgorzata föredrar 70 % kakao
  • dl florsocker, att pudra med
  • g smör, och mjöl, till bakformen

Gör så här

Av: 

John Edgren

LÄS VIDARE

Sallad med rostad pumpa och fetaost

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Chokladrecept

Halloween

Efterrätt

Fika recept

Svenska recept

MER OM GODARE

Blondie med lime, kokos och vit choklad

1 h 30 min

Tigerkaka – så gör du steg för steg

1 h 20 min

Enkelt chokladgodis med granatäpple

35 min