Foto: Lennart Weibull
Påskbufféns överraskande tilltugg : Gravad torsk med fin sälta.

Koriander och ingefärsgravad torskrygg

5 (1 röst)

Gravad torsk ger en härlig sälta och ett fastare kött. Ett raffinerat och överraskande tilltugg på påskbordet som med lite framförhållning är enkelt att laga.

Torskryggen gravas med socker, salt och med en fräsch ton av asiatiska kryddor och färska örter – konsistensen blir mjäll och smaken underbar. Lägg tunna skivor av torsken på knäcke och toppa med lite vispad crème fraîche smaksatt med rivet limeskal!

Fisken behöver ligga i kylskåp i ett och ett halvt dygn, vilket inte är inräknat i tidsberäkningen.

Koriander och ingefärsgravad torskrygg

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1.5 kg torskrygg, med skinn
  • 2 msk rapsolja
  • Kryddblandning

  • 1 bit ingefära, tumstor (färsk)
  • 2 lime, rivet skal och saft
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk hela sechuanpepparkorn
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe koriander
  • 0.5 dl havssalt

Gör så här

avAftonbladet

Recept ur ”Tinas kök” av Tina Nordström, Bonnier Fakta.

ARTIKELN HANDLAR OM