Pizzabullar – snabbt, gott och enkelt

Så gör du goda och enkla pizzabullar

Foto: Thinkstock
Pizzabullar - perfekt som lunch eller mellanmål.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Letar du efter ett enklare helgprojekt?
Då kan du baka pizzabullar.
Perfekt att ha i frysen och värma i mikron när du blir sugen.

Pizzabullar

Antal: 15 stycken Tid: 40 minuter

Ingredienser:

  • 1 paket färdig pizzadeg

  • 2 dl pizzasås

  • 200 g rökt skinka eller en god salami

  • 3 dl riven mager ost (är osten för fet blir det oljigt)

  • 2 msk oregano

Till pensling

  • 1 ägg

  • oregano

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Rulla ut pizzadegen. Bred ut pizzasåsen.

  3. Strimla skinkan (eller salamin), strö över den rivna osten (spara lite till topping) och oreganon på pizzadegen.

  4. Rulla ihop degen till en rulle från långsidan och skiva den i cirka 15 skivor.

  5. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ett uppvispat ägg och strö på oregano och det sista av osten.

  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter eller tills bullarna fått fin färg.

  7. Serveras ljumna eller kalla. Frys in de som blir över.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pizza

Lunch