Svensk-fransk potatissallad perfekt till picknick eller buffébordet.
Svensk-fransk potatissallad perfekt till picknick eller buffébordet.

Krämig potatissallad med färsk sparris

4 (10 röster)

Godare

En klassisk svenskfransk potatissallad med kapris går aldrig fel på sommaren. Särskilt om du lyxar  till det med lika delar sparris i också. Går utmärkt att ta med på pricknicken eller till stranden. Eller så är det ju en självklarhet på buffébordet. Tips är ju också att göra majonnäsen själv, tro mig, det  tar två minuter och kommer bli MAGISKT!

Recept av matkreatören Sofia Henriksson.

Krämig potatissallad med färsk sparris

  • Ingredienser

  • 500 g färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 0.5 rödlök
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs, recept nedan
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 1 msk kaprislag
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja, eller mer för en fastare majonnäs
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Sofia Henriksson – matkreatör

MER OM GODARE

Kavringstårta med matjessill – snabb och enkel att göra

20 min

Härliga sommarsmaker

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Så gör du egna supergoda tortillabröd

15 min

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Lyxa till maten med smörslungad potatis

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Därför ska du aldrig riva vitlök

Succégrillning med goda marinader

Sofia Henrikssons härliga sommarsallader

Tareq Taylor: ”Jag tillagade en bäver i Dalsland”

Kockparet: Mat är ju kärlek

Sommarsallad till picknick och grillat

40 min

Mexikansk streetfood – majssallad med kyckling

25 min

Sofias superpasta

1 h 15 min

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Tapasfest med Markiz

2 h

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter

1 h 30 min

Den perfekta dippsåsen – bara tre ingredienser

Chatta med Ayla Canpunar

Här lagar Filip Poon sin absolut bästa kebab

30 min