Kanderade apelsin- eller grapefruktskal
Mandariner, apelsiner, citroner och lime vill som så många andra frukter inte ligga och vara vackra i fruktskålen. De gillar att förvaras kallt i kylen, gärna i en plastpåse.
– Eftersom jag flitigt använder alla typer av citrusskal i matlagningen ligger dessa frukter på listan över saker som jag alltid köper ekologiskt, säger kokboksförfattaren Karin Bohlin.
1 portion i receptet blir cirka 50 bitar.
Kanderade apelsin- eller grapefruktskal
Ingredienser
- 2 grapefrukter, eller
- 3 apelsiner
- 2 dl strösocker
Sockerlag
- 2 dl strösocker
- 1 dl vatten
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”





45 min

Endive, brysselkål och morötter med morotskräm





50 min

Apelsinsallad med ädelost





15 min

”Kolla i kylen – minst en sak visar vägen till dagens middag”

De drog dit pepparn växer för bättre smak

Hon lagar god mat på tång och strandväxter

Smarta knepen i Visby – så stoppas svinnet

Extra julig smak på bullarna





25 min

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Släng inte överbliven frukost – fixa ”gofika”
Här är årets nya julgodis och snacks

Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar

Så blir du en klimat-kreativ kock

Så fermenterar du grönsaker

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Så fixar du det vegetariska julbordet

Vanligaste missarna med matlådan

Niklas Ekstedt: Det är en stor wow-upptäckt

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”

Utan bin får vi ingen mat

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Tonvis med bröd slängs – i onödan: ”Helt sjukt”
