Rödspätta med saffranssås och smörslungad potatis

4 (26 röster)

Godare

Rödspätta med saffranssås och smörslungad potatis.

Här är en rätt full av magiskt goda smaker. Vitvinsåsen får smak av saffran och dragon och potatisen blir rena delikatessen tillsammans med dill och smör.

Sofia Henriksson vann Sveriges mästerkock 2020 och du hittar hennes inspirerande matlagningsprogram på tv-kanalen Godare och här på Aftonbladet Mat & dryck.

Rödspätta med saffranssås och smörslungad potatis

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 0.5 g saffran
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk dragon, torkad
  • 1.5 msk fiskfond, koncentrerad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron, pressad
  • 500 g rödspättafilé
  • 700 g potatis
  • 1 dl dill, finhackad
  • 100 g smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Laddar ...
Rödspätta med magiska smaker.
Rödspätta med magiska smaker.

LÄS VIDARE

MER OM GODARE