Surdegsbabka med choklad
Surdegsbabka med choklad. En babka är ett sött flätat bröd. Här är den bakad på surdegsstart och fylld med en härligt krämig choklad.
Tid tillkommer för degen att vila under natten. 1 portion i receptet blir ett bröd.
Surdegsbabka med choklad
Deg
- 110 g mjölk
- 350 g vetemjöl, siktat
- 150 g surdegsstart
- 50 g socker
- 85 smör , rumsvarmt
- 5 g salt
Chokladfyllning
- 20 g smör , smält
- 100 g choklad, smält
- 30 g socker
- 100 g choklad, hackad
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen
Snickerskladdkaka





1 h
Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”
”Tråkiga pinnarna” blir till supergott snacks





15 min
Minihamburgare av sockerkaka





Chokladrutor med crunch





30 min
Bästa recepten till chokladbollens dag
Kladdkakekakor med nutella





30 min
Smarriga hallonbullar som du bakar på nolltid





30 min
Kolasnittar med små kolabitar





30 min
Blåbärskladdkaka





30 min
Så fixar du snabbaste superfikan
Citronmuffins – snabbt och lätt att baka





30 min
Churros – godisgrisens favoriter





30 min
Så gör du egna supergoda tortillabröd





15 min
Örtbröd – enkelt och otroligt gott





20 min
Citronkladdkaka – syrlig och god





45 min
God rabarberkaka som du bakar i långpanna





35 min
Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning





20 min
Enkla frukostfrallor med råg och öl





25 min
Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj





20 min
Grytbröd – lättbakat och gott





3 h 30 min
Frallor på bara 10 minuter





20 min
Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor





30 min