Quinoa- och chiafrallor
Varför krångla till det? Det enkla är oftast det godaste – och nyttigaste. Näringsfysiolog Kristina Andersson delar med sig av fem hälsosamma recept ur sin bok, ”Eat Clean”.
Mackor har dåligt rykte, men bröd är naturligtvis inte i sig något dåligt. Är brödet bakat på bra råvaror, gärna så ”hela” som möjligt, och serveras på ett smart sätt så kan mackor absolut vara en del i en hälsosam kosthållning.
Quinoa- och chiafrallor
Ingredienser
- 3.5 msk fiberhusk
- 5 dl vatten, eller mjölk
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 2.5 dl vit quinoa, kokt
- 2.25 dl havregryn
- 2.25 dl rismjöl
- 2 msk chiafrön
- olja
- frön, att strö över
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Omelettmuffins på rester
Thaimarinerad lax i tortillabröd
Kycklingfilé med rostat blomkålsmos
Het apelsinsallad med panerad fetaost





35 min
9 goda recept med pumpa

Saffransquinoa





30 min
Jenny Warséns tips på goda utemackor





20 min
Varma mackor i tre varianter





20 min
Avokadomacka med kallrökt lax





10 min

Vegansk tunnbrödsrulle med kimchi





45 min
Vegan grilled cheese





25 min
Boeuf bourguignon med pumpa och basilikaaioli
3 h
Bjud på varma smörgåsar med köttfärs





30 min
Tröttnat på snabbmat och stillasittande?
Lyxig macka med ugnsbakade tomater
30 min
Goda tonfiskröran gör sig bra på utflyktsmackan





10 min
Aroniamarmelad





30 min
Rabarbertoast med citronyoghurt
10 min
Så gör du goda pita, pizza och piroger
Macka med grillade grönsaker och ärthummus
30 min
Kräftröra med dill





10 min
Stekt inlagd strömming med senapskräm





20 min
Vegetarisk gimbap





45 min
Kycklinggryta med soltorkade tomater





45 min