Edamamepasta med purjolök och sesam
Foto: Agnes Gällhagen
Edamamepasta med purjolök och sesam

Edamamepasta med purjolök och sesam

3 (133 röster)

Edamamepasta med purjolök och sesam – den här krämiga pasta är verkligen riktig comfort food och blir snabbt en vardagsfavorit. Toppa kalaset med riven parmesanost och rostade sesamfrön. Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.

SUPERKRAFT: Mättar svarta hål-magar.

Edamamepasta med purjolök och sesam

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 20 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g edamamebönor, + ev till servering
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 buljongtärning, grönsaks
  • 1 dl sojavispgrädde, 26%
  • 1 tsk balsamvinäger, vit
  • 1 kruka basilika
  • 1 citron, saften
  • 12 nystan tagliatelle
  • olja, neutral
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • olivolja
  • riven parmesanost
  • sesamfrön, lättrostade
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK