Grilltillbehör: Allt du behöver för grillningen

Godare grillmat med rätt redskap

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: Janerik Henriksson/TT NYHETSBYRÅN

Kommersiell text (läs mer här)

Äntligen grillsäsong! Smarta redskap gör grillningen roligare och om du tar hand om prylarna så håller de längre.

Här är årets bästa tips på grilltillbehören du inte får missa.

Grilltermometer

Foto: KitchenTime

Meater+ är en smart stek- och grilltermometer som gör varje måltid perfekt, oavsett kunskapsnivå. Termometern är helt trådlös och via appen (funkar både med Iphone och Android) kan du enkelt följa tillagningen och när maten är klar får du en notis från appen. Smart dual sensor-teknologi mäter inte bara köttets temperatur, utan även ugnen eller grillens. Den fungerar utmärkt i ugnen, på grillen, i köket och även i en rökare. Den är uppladdningsbar, har upp till 50 m räckvidd, är vattentålig och enkel att rengöra.

Köp grilltermometern hos KitchenTime här. [Extern länk]


Grillpress

Foto: Lodge Iron

Tung grillpress i gjutjärn med randstruktur. Säkerställer att maten blir jämt grillad och hindrar tunna bitar av kött att vrida sig. Funkar även perfekt till grillade smörgåsar och paninis.

Till shoppen

Extra bred spatel

Foto: Heirol

Extra bred och lång spade till grillen. Spaden är 45 cm lång och ger därför en behaglig distans till värmen. Passar alla grilltillfällen.

Till shoppen

Elektrisk tändare

Foto: Looft

Med Looft Lighter I tänder du grillen eller brasan snabbt, säkert och miljövänligt. Den startar din grill på 60 sekunder med enbart varmluft och funkar lika bra på kol, bricketer och ved. Med Looft Lighter behöver du aldrig använda giftig tändvätska igen. Perfekt för alla grillningstillfällen i sommar.

Till shoppen

Fler tips på grilltändare?

Här hittar du bästa tipsen på hur du tänder grillen.


Bakstål med brödspade

Foto: Ankarsrum

Med Ankarsrums Bakstål kan du uppgradera din vanliga ugn till att kunna ge värme liknande en vedeldad ugn och få så sätt få till egen pizza på bara 2 minuter. Bakstålet går även lika bra att använda ute på grillen, inte bara för pizza utan även som ett stekbord för allt från grönsaker till skaldjur och smashed burgers. Värm upp grillen ordentligt, placera pizzan på bakstålet och få till en gyllenbrun och knaprig pizza direkt på grillen. Stålet håller kvalitet och ger riktigt god mat, riktigt länge.

Till shoppen

Grillvante och förkläde

Foto: Professional Secrets

Smart grillkit med lättare förkläde som inte blir för varmt när du står ute i solen + matchande grillvante med kraftigt, skyddande, isolerande bomullstyg.

Köp ditt paket inför grillsäsongen här nedan.

Till shoppen

Hamburgerpress

Foto: Cervera

Pressa egna hamburgare med denna smarta hamburgerpress från Gefu. Botten är försedd med en upphöjning i mitten som gör att den färdiga biffen inte blir "tjockmagad" utan framstår professionell och klar att servera. Färsen fastnar heller inte i pressen utan gör det enkelt att servera goda burgare på grillen.

Köp hamburgerpress hos Cervera här. [Extern länk]


Grillöverdrag

Foto: Cervera

Med ett smart grillöverdrag skyddar du din grill mot väder och smuts när du inte använder den. Även produkter i hög kvalitet slits om de står utomhus och ett grillöverdrag kan göra att grillen håller längre. Om grillen ska förvaras i ett förråd eller ett garage under vintern kan det också vara en bra idé att använda ett överdrag, dels för att skydda den från damm och smuts, men också så att du inte råkar skada den om du flyttar något annat. Välj ett överdrag i rätt storlek som passar din grill, så har du gjort en bra investering för hela året.

Köp ditt grillöverdrag hos Cervera här.

Glöm inte städningen!

Med en extra kraftig och rejäl grillgallerborste blir det enkelt att snabbt rengöra grillens galler. Satsa på ett elegant och greppvänligt handtag för bästa komfort.

Handla grillrengöring hos Granngården här.


Skärbräda med köttsaftränna

Foto: Home by Sweden

Kraftig skärbräda av stavlimmad, oljad bok. Försedd med köttsaftsränna på en sida. Utfrästa grepp i kortsidorna. Mått: 400 x 300 x 42 mm. Perfekt för all förberedelse inför grillningen.

Till shoppen

Extra-tips: Pizzaspade till grillen

Denna pizzaspade från Dorre är perfekt för att förflytta din pizza från pizzastenen till din tallrik. Material i rostfritt stål som är ett tåligt material som gör att spaden kommer hålla länge. Handtag i värmetåligt gummi som gör att du inte bränner dig. Hålet i handtaget gör att pizzaspaden kan hängas vid grillen.

Köp din pizzaspade hos Cervera här.


Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Grillmästarens bästa tips inför grillsäsongen

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Grillning

MER OM GODARE

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillprylar: Så blir grillningen roligare

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Pizzaugn: Bästa tipsen för att grilla pizza

Gremolata – enkelt och gott

10 min

Grillad lax – hett, enkelt och gott att äta ute

30 min