Stekta äpplen med vaniljmascarpone
Stekta äpplen med vaniljmascarpone

Stekta äpplen med vaniljmascarpone

5 (2 röster)

Mele fritte conmascarpone alla vaniglia

Vaniljmascarpone passar perfekt till de kanelkryddade äpplena.
– Tänk att det blir så mycket smak med så enkla medel. Det händer något när äpple möter hetta och socker. Egentligen vill jag skala äpplena, men det blir snyggare på bild med skalen kvar, säger Per Moberg.
Recept ur Per Morbergs kokbok ”Morberg lagar husmanskost II”.

Stekta äpplen med vaniljmascarpone

  • Ingredienser

  • 4 äpplen, röda
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 2 tsk kanel, mald
  • 50 g smör
  • mynta, eller citronmeliss till garnering
  • Vaniljmascarpone

  • 1 vaniljstång
  • 200 g mascarpone, (italiensk färskost)

Gör så här

LÄS VIDARE