Vit sparris som ska ha myyyket timjan, tipsar Erik Hammar.

Foto: Frida Wismar

Vit sparris med hollandaise

4,5 (11 röster)

Förrätter – recept på goda förrätter

Vit sparris är en stor stolthet i Alsace. Jag älskar sparris och gillar när den har lite kärna kvar i mitten. Med det här tillagningssättet får man bra textur och fyllig smak. Det ska vara myyycket timjan – tänk hela krukan. Det brynta smöret och kavringen ger ytterligare fyllighet och den där knäckiga tonen.

Recept från ”Min franska resa”, av Erik Hammar (Bonnier Fakta) - Sveriges mästerkock 2018.

Inkokt vit sparris med brynt hollandaisesås, kavringskrisp och forellrom

  • Ingredienser

  • Inkokt sparris

  • 8 vita sparrisar
  • 2.7 l vatten
  • 3 dl citronsaft, ca 6 citroner
  • 0.75 dl salt
  • 1 dl socker
  • 1 kruka timjan
  • Brynt hollandaise

  • 200 g smör
  • 2 äggulor
  • 0.5 citron, saft och rivet skal
  • tsk flingsalt
  • Tillbehör

  • 2 skivor kavring
  • 2 msk smör
  • 100 g forellrom
  • kruka körvel, eller persilja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Med solen kommer sparris - här är bästa recepten

ÄMNEN I ARTIKELN

Förrätter – recept på goda förrätter

Recept

Sveriges mästerkock

Fransk mat

Vegetarisk mat

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Mästerkockens franska favoriter

Vit sparris – favoriten bland vårprimörerna

30 min

Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple

30 min