Picknickwrap och pannacotta

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Programmet sänds i TV7 – 13/7 klockan 18.00 & 20.00

Publiceras på aftonbladet.se – 25/7

Recept: Johan Jureskog/Rolfs Kök/Kocklandslaget

Wraps med revbenspjäll, avokado, lime & chili

4 pers

800 g färdiga revbenspjäll (plockade dvs. avlägsna benet)

1/2 dl urkärnade kalamata oliver

1/2brk grillad paprika

1/2 dl kapris

2 avokado

1 limefrukter

1 vitlöksklyfta

1 chilifrukt

1/2 isbergssalladshuvud

1 kruka koriander

1 dl Creme fraiche

Olivolja

4 wraps

Mosa avokadon med en gaffel, smaksätt röran med limesaft, hackad chili och hackad vitlök.

Värm bröden i micron i 1 min. på full effekt, de blir lättare och jobba med då.

Fördela ingredienserna mellan bröden och rulla ihop. Rulla sedan in dem förslagsvis i smörpapper.

Vitchokladpannacotta med limerörda smultron

4 pers

3 dl grädde

150 g vit choklad (hackad)

1,5 blad gelatin (blötlagda)

2 dl smultron

1/2 limefrukt (skalet)

1 tsk florsocker

Koka upp grädden i en kastrull, dra den sedan från värmen och rör ner chokladen och gelatinet tills en homogen smet, häll den i förslagsvis plastmuggar och ställ kallt ca. 3 tim. (kan förberedas dagen före)

Riv limeskalet på fina sidan. Blanda sedan runt smultronen med limeskalet och florsockret.

Lägg smultyron röran ovanpå pannacottan.

Trevlig picknick!

Johan Jureskog delar med sig av läckra och somriga rätter.

Rock-kocken

Alla program med Johan Jureskog

Publicerad: