Picknickwrap och pannacotta

Av: 

Zendry Svärdkrona

Mat & Dryck

Programmet sänds i TV7 – 13/7 klockan 18.00 & 20.00

Publiceras på aftonbladet.se – 25/7

Recept: Johan Jureskog/Rolfs Kök/Kocklandslaget

Wraps med revbenspjäll, avokado, lime & chili

4 pers

800 g färdiga revbenspjäll (plockade dvs. avlägsna benet)

1/2 dl urkärnade kalamata oliver

1/2brk grillad paprika

1/2 dl kapris

2 avokado

1 limefrukter

1 vitlöksklyfta

1 chilifrukt

1/2 isbergssalladshuvud

1 kruka koriander

1 dl Creme fraiche

Olivolja

4 wraps

Mosa avokadon med en gaffel, smaksätt röran med limesaft, hackad chili och hackad vitlök.

Värm bröden i micron i 1 min. på full effekt, de blir lättare och jobba med då.

Fördela ingredienserna mellan bröden och rulla ihop. Rulla sedan in dem förslagsvis i smörpapper.

Vitchokladpannacotta med limerörda smultron

4 pers

3 dl grädde

150 g vit choklad (hackad)

1,5 blad gelatin (blötlagda)

2 dl smultron

1/2 limefrukt (skalet)

1 tsk florsocker

Koka upp grädden i en kastrull, dra den sedan från värmen och rör ner chokladen och gelatinet tills en homogen smet, häll den i förslagsvis plastmuggar och ställ kallt ca. 3 tim. (kan förberedas dagen före)

Riv limeskalet på fina sidan. Blanda sedan runt smultronen med limeskalet och florsockret.

Lägg smultyron röran ovanpå pannacottan.

Trevlig picknick!

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Johan Jureskog delar med sig av läckra och somriga rätter.

Rock-kocken

Alla program med Johan Jureskog

Publisert: