Fruktig mango- och kiwisalsa

Fruktig och fräsch salsa till hamburgare

Foto: Eva Hildén
Fruktig mango- och kiwisalsa

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Blanda ihop en riktigt fräsch salsa med mango och kiwi. Den passar perfekt till både hamburgare och tacos. Recept ur Lena Söderströms kokbok Hamburgare och texmex.

Fruktig mango- och  kiwisalsa

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 1 chilifrukt

  • 2 kiwi

  • Färskpressad saft av 2 lime

  • 1 msk flytande honung

  • 1–2 droppar tabasco

  • 1 förpackning (250 g) halvtinade mangotärningar

  • 0,5 dl hackad koriander

  • 0,5 dl hackad mynta

Gör så här:

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och skär kiwin i tärningar. 

  2. Blanda limesaft, honung och tabasco i en skål. Vänd ner chili, kiwi, mango, koriander och mynta. 

  3. Täck med plastfilm och låt stå i rumstemperatur ca 20 minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM