Udda köksprylar så bra fungerar de

Mat & Dryck

Varför nöja sig med en osthyvel, kniv och visp i köket? Marknaden är överöst med udda köksredskap som du inte visste att du behöver. Vi har testat hur nödvändiga och funktionella de egentligen är.

Hur funkar det? Sacha Smederevac, kock i Lättlagat på TV 4 testade en uppsjö av märkliga köksredskap och fann många av dem onödiga.
Hur funkar det? Sacha Smederevac, kock i Lättlagat på TV 4 testade en uppsjö av märkliga köksredskap och fann många av dem onödiga.

Vid en första anblick kan det ibland vara svårt att avgöra vad redskapet används till. Det kan se ut som en askkopp men vara en hamburgerpress. En felkonstruerad sked är egentligen för oliver. Är dessa redskap ett måste i köket? Vår testare Sacha Smederevac är tveksam.

– Det handlar bara om att skapa ett konsumentbehov och ha begär på marknaden.

Till vardags är han kock i "Lättlagat" på TV4. Maten han lagar där ska vara lätt att tillaga och det ska gå snabbt. Redskapen i det här testet skulle kanske underlätta i köket?

– Det är mest grejer för matglada människor eller för dem som vill ge bort något kul och annorlunda i present.

Själv nöjer sig Sacha med en kniv, skärbräda och spis för att göra underverk i matlagningen.

Tomatskärare

Avokadoskivare

Äggring

Fågelbo

Olivsked

Laxpincett

Örtvagga

Multiskärare

Visp

Potatisgaffel

Ostskärare

Hang on lattesked

Lattemall

Olivurkärnare

Egg Pérfect

Sparrisskalare

Vitlöksskivare

Ost- och nötrivare

Äppelsvarv

Spiralvisp för sås

Susanne Nylén

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång.

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck