Udda köksprylar så bra fungerar de
Varför nöja sig med en osthyvel, kniv och visp i köket? Marknaden är överöst med udda köksredskap som du inte visste att du behöver. Vi har testat hur nödvändiga och funktionella de egentligen är.
Vid en första anblick kan det ibland vara svårt att avgöra vad redskapet används till. Det kan se ut som en askkopp men vara en hamburgerpress. En felkonstruerad sked är egentligen för oliver. Är dessa redskap ett måste i köket? Vår testare Sacha Smederevac är tveksam.
– Det handlar bara om att skapa ett konsumentbehov och ha begär på marknaden.
Till vardags är han kock i "Lättlagat" på TV4. Maten han lagar där ska vara lätt att tillaga och det ska gå snabbt. Redskapen i det här testet skulle kanske underlätta i köket?
– Det är mest grejer för matglada människor eller för dem som vill ge bort något kul och annorlunda i present.
Själv nöjer sig Sacha med en kniv, skärbräda och spis för att göra underverk i matlagningen.
Tomatskärare
Avokadoskivare
Äggring
Fågelbo
Olivsked
Laxpincett
Örtvagga
Multiskärare
Visp
Potatisgaffel
Ostskärare
Hang on lattesked
Lattemall
Olivurkärnare
Egg Pérfect
Sparrisskalare
Vitlöksskivare
Ost- och nötrivare
Äppelsvarv
Spiralvisp för sås
Susanne Nylén