Vegansk bouillabaisse
Bouillabaisse är en fantastiskt god gryta som brukar innehålla fisk. Här gör Julia Tuvesson en vegansk variant med vita bönor och morötter. Servera med delikatesspotatis, gott bröd och en klick bönaioli.
Vegansk bouillabaisse
Ingredienser
- 1 lök, gul
- 3 vitlöksklyftor, stora
- 1 fänkål
- 3 morötter, medelstora
- 0.5 purjolök
- 4 msk tomatpuré
- 8 dl vatten
- 1 paket saffran
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 ask körsbärstomater
- 250 ml havregrädde
- 2 lagerblad
- cayennepeppar, en liten nypa
- 1 msk timjan
- 1 tsk franska torkade örter
- 0.5 apelsin
- 1 msk olivolja
- 0.5 burk vita bönor, stora, kokta
Bönaioli med rostad vitlök
- 0.5 burk vita bönor, stora, kokta
- 1.5 dl majonnäs, gärna äggfri
- 1 vitlök, hel, rostad i ugnen med potatisen
- salt och svartpeppar
Ugnsrostad potatis
- 500 g potatis delikatess 30-37 svensk
- 2 msk olivolja
- flingsalt
Till servering
- färsk timjan
- gott bröd
- 1 krm chiliflakes, eller efter smak
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Falsk bouillabaisse





45 min

Vegansk tunnbrödsrulle med kimchi





45 min

Veganska kroppkakor





45 min

Vegansk burgare med en ”jävligt god dressing”





45 min

Pasta Carbonara – det veganska receptet





50 min
Vegansk sill med lök och lingon





25 min

Jordnötsfudgesås med glass





20 min

”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”

Gustav utmanar köttätarna – med hamburgare: ”Bättre än de med kött”

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Så fixar du det vegetariska julbordet

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”





1 h 15 min

Vegansk kladdkaka med päron





45 min

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs





1 h 15 min
Kyckling, ris och curry – utan kyckling





1 h

Vegansk pannbiff med lök






Veganska vaniljhjärtan





45 min

Veganskt mat – direkt på grillen

Matiga mackor till middag

Shakshuka med vegansk äggröra
Veganska köttbullar





25 min

Vegansk citronmarängpaj





1 h 20 min

Veganska goda pannkakor med fluffig vispgrädde
Raggmunkar med fejkon





45 min